Genel Haberler

Kütahya da termal sondaj kuyuları açıldı

14/08/2021, 12:40

Kütahya'nın Simav ilçesinde, "Organize Sera Bölgesi" projesi kapsamında planlanan jeotermal sondaj kuyuları, Çitgöl ve Naşa beldelerinde düzenlenen törenle açıldı.

İki kuyudan çıkartılan termal kaynak sularının Simav Organize Sera Bölgesi'nde kullanılacağını belirtildi. Kütahya İl Özel İdaresi ve MTA arasında imzalanan protokol ve yapılan çalışmalarla birinci kuyudan saniyede yaklaşık 80 litre su 60 derece sıcaklık, ikinci kuyunun ise 70 litre-saniye ve 67 derece santigratlık termal kaynak suyu bulunduğu belirtildi. Sıcak su kuyusunun açılışını gerçekleştiren Maden Teknik ve Arama Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan, organize sera alanının ısıtılması için yeterli kaynağın bulunduğunu belirterek, çok önemli olan yer altı sıcak su kaynağının gelecek nesillere bırakılacağını ifade etti.

Erdoğan, "Açılışı yapılan iki kuyu, 250 dönümlük sera alanını ısıtabilecek kapasitede. Yeni açılacak kuyuların da aynı kapasitede olması halinde 500 ile 600 dönümlük bir sera alnının ısıtılacağı anlamına gelir. Yeni kuyuların açılması için sondaj çalışmalarımız devam edecek" dedi.